Udlandstua på Sørli Museum
Sørli Museum
Julefoss mølle
Nordli Bygdemuseum
Bækkhuse på Norli Museum

lierne med kommunevåpenLIERNE KOMMUNE

Med sine 2 961,58 km² og 1 393 innbyggere, er Lierne en av de største og samtidig minst befolkede kommuner i Nord-Trøndelag. Lierne er en nasjonalparkkommune, og er kjent for sin brunbjørnbestand. Sandvika i Nordli er kommunens administrasjonssenter.

Lierne museum består av to museer i grendene Nordli og Sørli.

I Lierne er det gjort funn av gravhauger og steinalderboplasser. Både Nordli og Sørli kirker er tømmerkirker i nygotisk stil, begge bygd 1873.

Avstanden til Namsos er 120 km, til Grong stasjon er 70 km, og til Trondheim lufthavn, Værnes er 220 km.

 

NORDLI BYGDEMUSEUM

Bygdemuseet i Nordli består av det gamle samfunnshuset, med forskjellige miljøutstillinger og et lite bygdetun med hus fra 1700- og 1800-tallet.

 

SØRLI MUSEUM

Sørli Museum er kommunens tusenårssted. Det er et bygdetun/friluftsmuseum med totalt 16 bygninger. Her finnes også en utescene med plass til omlag 300 tilskuere.

 

MER Å SE

Lierne Nasjonalparksenter

Nasjonalparksenteret med en flott utstilling finner du i Sandvika i Nordli, ved kommunehuset. Senteret er vel verdt et besøk, og her får du også informasjon om friluftsliv i nasjonalparkene.

 

Nasjonalparkkommune

Lierne nasjonalpark og Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark ble opprettet i 2004. I alt finnes det svært mange innsjøer og vassdrag i kommunen, som sammen med nasjonalparkene er attraktive for jegere og fiskere.

 

Flyktningerennet

Et langrennsløp som årlig går fra Lierne til Gäddede i Sverige. Det er et renn som følger løypen til flyktningene som flyktet fra Norge til Sverige under andre verdenskrig.

 

LENKER

Lierne Fritid - her finner du informasjon om opplevelser, overnattingsmuligheter, arrangement og mye mer.