Olav Duuns barndomsheim, Øver-Dun

Barndomshjemmet til den kjente dikteren Olav Duun på Øver-Dun på Jøa, ble åpnet for publikum i 2011. Bygget eies av Olav Duun-stiftinga i Namdalen (ODIN). Huset er restaurert og delvis innrettet som det var mens dikteren bodde der i hans barndomsår.

Olav Duun ble født 21. november 1876 på gården Stein på Jøa, og døde 13. september 1939 i Holmestrand, Vestfold. Han het egentlig Ole Julius Raabye, og levde som fiskarbonde og rodde vinterfiske til han reiste på lærerskolen i Levanger da han var 25 år gammel. I Levanger tok han også navnet Olav Duun.

Han var i sin levetid en kjent forfatter, og regnes i dag som en av de store forfattere innen nyrealisme. Han er spesielt kjent for episke romaner med eksistensielle spørsmål. Også kjent er hans landskapsbeskrivelser, som ofte kan kjennes igjen i landskapet på og rundt Jøa. Olav Duun skrev på nynorsk.

 

Åpningstider

Åpningstider for sommersesongen 2016 ikke bestemt enda.

Grupper kan bestille omvisning i huset i perioden 1.mai – 1.oktober.

Huset leies ikke ut til arrangementer.

 

 

Kontaktpersoner/vertskap

Kristen Dille, tlf. 91883902,

Torgeir Strøm tlf. 41562531, epost: torgeir.strom(at)fosnes.kommune.no

 

Veien hit

Fra Namsos:

Kjør nordover på rv 769 i retning Salsnes/Lund, ca. 25 km. Sving mot høyre på rv 777 i retning Ølhammern/Seierstad, ca. 8 km. Kjør om bord på ferga. Fra Seierstad, følg skilting til Dun til du ser skilt til Olav Duuns barndomshjem, ca 4,5 km.

 

Lenker

Fosnes kommune - Olav Duun

Olav Duun side